TRAGEDIJA PORODICE

Miodraga Ješića, bivšeg trenera FK Sarajevo koji je danas poginuo, prije više od 20 godina zadesila je velika tragedija: Stradala mu kćerka (19)

Dok je on bio u Tunisu, supruga mu je javila da im je kćerka doživjela saobraćajnu nesreću

Ješić: Citroenom podletio pod kamion. Screenshot / Instagram

E. Ć.

8.12.2022

U užasnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Ruma - Jarak poginuo je Miodrag Ješić, bivši fudbaler i trener FK Partizan, te FK Sarajevo. 

Ješić je s Citroenom podletio pod kamion i nije mu bilo spasa. Fotografije s mjesta nesreće su stravične. Automobil kojim je upravljao je u potpunosti smrskan. 





Malo ko zna da je Ješića prije više od 20 godina zadesila velika tragedija dok je bio u Tunisu, gdje je trenirao tamošnji fudbalski klub. Naime, njegova kćerka Jelena je doživjela saobraćajnu nesreću, a nekoliko dana je preminula zbog greške doktora koji je spavao. 

To je najteži događaj u Ješićevom životu, o kojem je smogao snage pričati nekoliko godina kasnije.

- Na poslovnom i sportskom planu je sve teklo kako treba, međutim, desilo se nešto što me je totalno slomilo. Jedan telefonski poziv je sve promijenio. Moja bivša supruga Irena me je obavijestila da je naša kćerka imala saobraćajnu nesreću i odmah sam doletio iz Tunisa za Beograd, a od straha od loših vijesti sam se plašio slijetanja u Srbiju. Nisam mogao da podnesem činjenicu da mi je kćerka preminula - rekao je Ješić, prenosi Mondo.


Njegova kćerka nakon nesreće nije imala ni ogrebotinu, sve je bilo uredu na prvim pregledima.

- Hitna služba je bila na licu mjesta i odmah su je odveli na kontrolu u Urgentni centar. Sve je bilo u redu na prvim pregledima, ali kada je ljekar zadužen da napravi ultrazvuk tog dana trebao da napravi snimak on je spavao i niko nije smio da ga probudi jer je bio nezgodan. Tako su mi govorili. Jelena je imala unutrašnje krvarenje i poslije nekoliko dana je preminula. Da je ljekar tog dana odmah uradio snimak ona bi ostala živa, a imala je svega 19 godina - ispričao je svojevremeno Ješić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.