MJESTO KAOCI

Troje državljana BiH uhapšeno zbog krijumčarenja 15 osoba afroazijskog porijekla

Među krijumčarenim osobama su dvije žene, šestero djece te sedam odraslih muških osoba

Pripadnici granične policije BiH uhapsili tri osobe. ilustracija / gpbih

A. O.

9.12.2022

Službenici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, 8. decembra 2022. godine, spriječili su krijumčarenje 15 osoba afroazijskog porijekla. Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Kaoci na području općine Srbac prilikom kontrole tri putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilima je upravljalo troje državljana Bosne i Hercegovine i to dvojica muškaraca i jedna žena.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Afganistana i Bangladeša. Među krijumčarenim osobama su dvije žene, šestero djece te sedam odraslih muških osoba.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, državljani BiH su lišeni slobode i ispitani u svojstvu osumnjičenih te će protiv njih ovoj instituciji biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje osoba". Vozila koja su korištena kao sredstva izvršenja krivičnog djela i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Krijumčareni migranti će, nakon što budu ispitani u svojstvu svjedoka, biti predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.