POKUŠAJ UBISTVA

Poznat je po maltretiranju povratnika u Prijedoru: Renato Marjanović osuđen na sedam i po godina zatvora

Marjanović je 6. marta prošle godine iz automobila "Opel Corsa" ispucao rafal na kafić, tačnije 29 metaka od kojih je osam pogodilo unutrašnjost objekta

Marjanović: Pokušao ubiti deset osoba. Facebook

E. Ć. / Srpska info

12.12.2022

Renato Marjanović, poznat po maltretiranju povratnika u Prijedoru, osuđen je u Okružnom sudu Prijedor na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva deset osoba u kafiću "4WD" u tom gradu.

Marjanović je 6. marta prošle godine iz automobila "Opel Corsa" ispucao rafal na kafić, tačnije 29 metaka od kojih je osam pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su letjeli u visini glava gostiju. Srećom, niko nije pogođen. 


















Kako se u optužnici navodi, sve se odigralo u večernjim satovima, a motiv ovog napada bila je svađa koju je Marjanović imao sa Draženkom Bilbijom, Gordanom Mrđom i Draganom Rodićem. Oni su se posvađali ispred kafe bara "4WD". 

Marjanović se nakon svađe vratio do kafića i sa sjedišta zapucao. U optužnici se navodi da je htio da ubije bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Nikolinu Balaban i Đorđa Starčevića koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću, prenosi Srpskainfo.








– Znajući da se navedena lica nalaze u objektu Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog ugostiteljskog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi pobjegao – navodi se u optužnici Okružnog suda Prijedor.

Marjanović je nakon ove pucnjave pobjegao u Banja Luku, a onda je dva dana kasnije uhapšen na osnovu potjernice. On je inače poznat policiji kao višestruki prestupnik.




Policija mu je u januaru oduzela Volkswagen Touran nakon što je utvrđeno da za neplaćene kazne duguje čak 15.885 maraka. U vozilu je tada otkrivena i poluatuomatska puška M59/66 kalibra 7,62 milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka.

Podsjetimo, Renato Marjanović u žižu javosti je dospio u martu 2019. godine kada je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vrijeđao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti, koga je uz prijetnje, davljenje i udarce natjerao da s prikolice skine naljepnicu sa grbom BiH. Snimak torture objavio je na svom Facebook profilu nakon čega je uhapšen zbog izazivanja i podsticanja nasilja i mržnje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.