IZRAZILI SAUČEŠĆE

Oglasili se iz firme u Tesliću u kojoj je poginuo 23-godišnjak: Ostali smo bez besprijekornog radnika

Iz Uprave preduzeća su istakli da će porodici stradalog pružiti svaku vrstu pomoći

Iz preduzeća poručili da stoje na raspolaganju svim istražnim organima u cilju utvrđivanja krajnjih okolnosti i eventualne odgovornosti i tako će biti do kraja svih istražnih radnji. Ilustracija

E. Ć. / Nezavisne

22.12.2022

Tragedija se dogodila u pogonu za preradu drveta u Tesliću, gdje se veća količina drva obrušila na 23-godišnjeg radnika S.P. i usmrtila ga.

Slučaj je prijavljen policijskoj stanici Teslić sinoć oko 21:20 sati. Obavljen je uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. 

O nesreći se oglasila i firma u kojoj je bio zaposlen 23-godišnji S.P. Radi se o Simeonu Puljiću, a iz Uprave preduzeća "Destilacija" su naveli kako su pretrpjeli veliki gubitak, jer su ostali bez besprijekornog radnika i mladog čovjeka, pišu Nezavisne.


- Simeon je život izgubio spletom nesretnih okolnosti, tokom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka. Ne postoje riječi kojima možemo izraziti žaljenje za nesrećom koja se dogodila i tugu zbog gubitka radnika, za kojega smo imali samo riječi hvale - naveli su iz kompanije.

Iz Uprave preduzeća "Destilacija" su izrazili porodici i prijateljima nesretno stradalog mladića najdublje saučešće, a istakli su i da će porodici pružiti svaku vrstu pomoći.

- Oduvijek smo bili maksimalno posvećeni obezbjeđenju svih mogućih mjera zaštite na radu, ali neke opasnosti i okolnosti, nažalost, nije moguće predvidjeti. Od saznanja za ovaj nemili dogadaj, Uprava preduzeća stajala je i stoji na raspolaganju svim istražnim organima u cilju utvrđivanja krajnjih okolnosti i eventualne odgovornosti i tako će biti do kraja svih istražnih radnji - poručili su iz uprave "Destilacije" Teslić, prenose Nezavisne.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.