POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Nakon napada u Mostaru: Šestorica uhapšenih zbog razbojništva, pušteni na slobodu

Nije bilo zakonskog osnova za donošenje prijedloga za određivanje pritvora

Tužilaštvo HNK: Naređena vještačenja. M. SMAJKIĆ

Piše: M. Sm.

29.12.2022

Petorica Mostaraca koja su uhapšena zbog osnovane sumnje da su u ponedjeljak u Vukodolskoj ulici izvršili krivično djelo razbojništvo, P.D. (26), D.L. (30), V.J. (29), M.P. (25) i A.M. (34), su nakon ispitivanja u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona pušteni na slobodu, potvrđeno je za "Avaz" iz ove pravosudne institucije.

Kako nam je rečeno, nije bilo zakonskog osnova za donošenje prijedloga za određivanje pritvora prema njima, a tokom jučerašnjeg dana policiji se, u pratnji svog branioca, predao i šesti akter ovog događaja, L.B., koji je, također, ispitan i pušten na slobodu.

Iz Tužilaštva HNK su nam kazali da nastavljaju provoditi sve neophodne radnje i mjere s ciljem utvrđivanja svih relevatnih činjenica u okviru cjelovite istrage te da su naređena medicinska i vještačenja snimaka videonadzora.



Prema za sada dostupnim informacijama iz istrage, a kako nam je rečeno iz Tužilaštva HNK, njihova namjera nije bila sticanje prutupravne imovinske koristi.

Navodno, torbica oštećenog u kojoj se nalazio novac, kreditne kartice i telefoni pronađena je 15-tak metara od mjesta napada.

Podsjetimo, na snimcima videonadzora koji su plasirani u javnosti, ove osobe su zaskočile G.M. (48) , koji trenutno živi i radi u Austriji te ga izudarali, nakon čega su mu, kako je to i prijavio policiji, oteli nešto više od 2.000 eura, 700 KM, kreditne kartice i dva iPhonea 14. Njemu su, nakon napada, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar konstatirane lakše tjelesne ozljede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.