SUD U MLADENOVCU

Određen pritvor Violeti: Hranila pse koji su do smrti izujedali novinara Vladana Radosavljevića

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprijećena kazna od jedan do osam godina zatvora

Sporni boks. Nikola Anđić / Telegraf.rs

S. S. / Telegraf.rs

6.1.2023

Violeti M. (50), koja je privedena jučer zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti nakon što su psi koje je čuvala, odnosno, hranila izašli na ulicu i rastrgli Vladana Radosavljevića nasmrt na Kosmaju saslušana je danas, određen je pritvor do 30 dana.

Kako Telegraf.rs saznaje, odluka o pritvoru je donesena kako Violeta M. ne bi mogla da utiče na svjedoke.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprijećena kazna od jedan do osam godina zatvora. Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično djelo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Izazivanje opće opasnosti

Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M.S, koja je na privrenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mješanca. Sumnja se da je ona 4. januara oko 9:30 nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smještaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu.

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12:30 napali V.D. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, uslijed kojih ujeda je on preminuo na licu mjesta. Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake tjelesne povrede nakon čega je smještena u Urgentni centar.

Potom se na licu mjesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a koje je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obilježeni ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M.S. i njene kćerke. Inače, protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo Izazivanje opće opasnosti, odnosno jer su isti psi napali djevojčicu i nanijeli joj lake tjelesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Violeta M. zadržana je jučer po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da istraži sve okolnosti ovog događaja, kao i da se obavi obdukcija V. D.

"Nije zatvorila ih u metalni boks"

Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12:30 napali V.D. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled kojih ujeda je on preminuo na licu mesta. Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O.R. koja je zadobila lake telesne povrede nakon čega je smeštena u Urgentni centar.

Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a koje je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilinih telefona M.S. i njene ćerke. Inače, protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Violeta M. zadržana je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da istraži sve okolnosti ovog događaja, kao i da se obavi obdukcija V. D.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.