UZ RIJEKU DRAVU

Muškarac u šetnji pronašao hrđavu metalnu kutiju, kad je otvorio, odmah je nazvao policiju

Zbog djelovanja korozije bomba nije bila sigurna za transport pa je na siguran način na mjestu pronalaska bomba uništena, navode iz PU Međimurske

A. O.

9.1.2023

Pronađena bomba. Pu Međimurska

Hrđava metalna kutija u kojoj se skrivala ručna bomba M-52 pronađena je jučer u prijepodnevnim satima uz obalu rijeke Drave.

Nju je pronašao jedan građanin oko 14 sati u predjelu zvanom Donje Polje nedaleko Donje Dubrave dok je šetao uz obalu.

O nesvakidašnjem pronalasku odmah je obavijestio policiju pa je službenik protiveksplozijskog odjela izašao na teren te na siguran način na obali odmah bombu i uništio.

Bomba bila u kutiji. Pu Međimurska

- Zbog djelovanja korozije bomba nije bila sigurna za transport pa je na siguran način na mjestu pronalaska bomba uništena. Zahvaljujemo 44-godišnjaku na saradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakcije prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva. Pozivamo građane da i dalje svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192. Upozoravamo, također, da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava treba biti oprezan i ne poduzimati nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već treba postupiti kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju - kažu iz PU Međimurske.

Ujedno podsjećaju i na aktuelnu nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja - manje tragedija".

- Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane, koji borave u prirodi - zaključuju iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.