VELIKA TRAGEDIJA

Skoro četiri mjeseca od pogibije supružnika Krstić i njihovog sina u stravičnoj nesreći: Nazire se tužilačka odluka

U toku je analiza svih prikupljenih dokaza i ostale dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, kažu iz Tužilaštva HNK

Poginuli članovi porodice Krstić: Boris, Marijana i njihov sin Robert. Facebook

Piše: Meliha Smajkić

10.1.2023

Tri i po mjeseca, koliko je prošlo od tragične smrti supružnika Borisa (35) i Marijane (34) Krstić i njihovog devetogodišnjeg sina, Roberta, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u mjestu Buna - Zaton kod Mostara, u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona privode kraju opsežnu istragu u vezi ovog slučaja koji je potresao cijeli region.


U toku je analiza svih prikupljenih dokaza

- Tužilaštvo HNK je provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju. Prikupljeni su svi subjektivni i objektivni dokazi i to: izjave sudionika, nalazi vještačenja (obdukcija, strojarsko vještačenje motornih vozila, prometno-tehničko vještačenje, medicinsko vještačenje, analiza alkohola u krvi), te je zaprimljen policijski izvještaj sa privicima uz isto.

U toku je analiza svih prikupljenih dokaza i ostale dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, nakon čega će Tužilaštvo donijeti tužilačku odluku u ovom predmetu - odgovorili na upit portala "Avaza" iz Tužilaštva HNK.


Krstići su stradali nadomak kućnog praga, dok su se automobilom Renault Scenic vraćali sa jednodnevnog izleta. S njima u automobilu je bila i njihova kćerka i sestra, trogodišnja Gabrijela koja je s teškim i po život opasnim povredama, preživjela.

U toj nesreći, u kojoj su učestvovala četiri automobila, poginuo je i Mate Primorac (46) koji je vozio BMW X5.

Smskani Renault Scenic u kojem je poginula porodica Krstić. Avaz

Mile Doko (31) koji je bio za upravljačem Mercedesa, kao i L.Š. (22) koji je vozio BMW. su prošli neozlijeđeni, dok je troje putnika iz njegovog vozila zadobilo teške povrede.

Podsjetimo, prema neslužbenoj verziji, koja se danima nakon nesreće iznosila u javnosti, Primorac i Doko su se vraćali s krštenja iz jednog mostarskog restorana kućama u Čitluk i u Međugorje.


U kobnom trenutku udario je u Mercedes

U jednom trenutku, Primorac, koji je, navodno, bio pod utjecajem alkohola je krenuo nepropisno pretjecati na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat. U kobnom trenutku udario je u Mercedes, potom u BMW, a na koncu svom silinom se zabio u Renault Scenic u kojem su bili Krstići i koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Također, iznosilo se da su se Primorac i Doko, koji je, prema pisanju pojedinih medija, također, bio pod utjecajem akohola, na izvjestan način, utrkivali i da su u jednom trenutku paralelno jurili cestom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.