SAOPĆENJE

"Krimolovci" u decembru zaprimili 391 poziv od kojih je 45 sa korisnim informacijama

U mjesecu decembru je pristiglo 27 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela

Krimolovci SIPA. ILUSTRACIJA / sipa

A. O.

10.1.2023

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u decembru 2022. godine registrovali ukupno 391 poziv, od kojih je 45 poziva sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije "Krimolovci", zaprimljeno je ukupno 329 poziva, od kojih je 28 poziva bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljene su 62 prijave, od čega je 17 prijava bilo sa korisnim informacijama.

U mjesecu decembru je pristiglo 27 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 63 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.