OPĆINSKU SUD SARAJEVO

Potvrđena optužnica protiv Nedima Mušića i pravnog lica zbog porezne utaje

Za glavni pretres predloženo je saslušanje tri svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza

Zgrada Općinskog suda u Sarajevu. Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo

A. O.

11.1.2023

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nedima Mušića i pravnog lica "Hertage Group of India" Sarajevo, zbog krivičnog djela porezna utaja.

Nedim Mušić se tereti da je od septembra 2012. do decembra 2013.godine u svojstvu zamjenika direktora firme "Hertage Group of India" podizao novac sa računa firme pravdajući ga za potrebe blagajne i službena putovanja iako ga nikad nije položio u blagajnu niti je troškove opravdao odgovarajućom dokumentacijom. 

Tako je neplaćanjem poreza i doprinosa na podignutu a neopravdanu gotovinu sa računa firme, pribavio joj protupravnu imovinsku korist u visini obračunatih poreza i doprinosa na plaće i druge prihode koji su oporezivi i to u iznosu od 29.232,29 KM. U optužnici je sudu predloženo oduzimanje navedene imovinske koristi stečene krivičnim djelom. Za glavni pretres predloženo je saslušanje tri svjedoka, vještaka ekonomske struke i izvođenje oko 200 materijalnih dokaza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.