VIŠESTRUKI POVRATNIK

Ovo je muškarac koji je silovao i zlostavljao djevojku u Sarajevu

Na početku veze slikao ju je mobitelom bez odjeće tokom seksualnog odnosa da bi poslije napravio nekoliko videosnimaka njihovog seksa, uz izgovor da mu je to garancija ako bi T. D. pravila neke gluposti i greške

Damir Pejović u sudnici, 2017. godine. avaz

Piše: A. Ovčina

12.1.2023

Muškarac koji je silovao i zlostavljao djevojku u stanu u Sarajevu je Damir Pejović.

Portal "Avaza" je prvi objavio informaciju o slučaju koji je šokirao glavni grad BiH. Međutim, ovo nije prvi put da je Pejović počinio ovakva krivična djela. Naime, Damir Pejović osuđen je 2017. godine u sarajevskom Sudu na dvije godine i mjesec zatvora, jer je duže vrijeme zlostavljao i držao u ropskom odnosu njemačku državljanku T. D. Na početku veze slikao ju je mobitelom bez odjeće tokom seksualnog odnosa da bi poslije napravio nekoliko videosnimaka njihovog seksa, uz izgovor da mu je to garancija ako bi T. D. pravila neke gluposti i greške. Prijetio joj je da će snimke poslati njenim poslovnim partnerima, prijateljima i porodici.

Pejović je od ranije poznat policiji. Prema informacijama "Avaza" muškarac inicijala D. P. skoro mjesec u stanu je držao djevojku u stanu, u naselju Vrtovi Riverine na Ilidži. 

Nakon što je otkriven slučaj sa Njemicom, istražene su i Pejovićeve ranije krivične prijave. 
"Avaz" je saznao da je on mučio i svoju sada već bivšu suprugu (identitet poznat redakciji).

Znamo da Pejović ima kćerku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.