AVAZ SAZNAJE

"Madam" iza rešetaka: Inspektorici Ajli Čeljo određen jednomjesečni pritvor

Osumnjičena za primanje dara i drugih oblika koristi

Čeljo: Uhapšena u akaciji SIPA-e. Avaz

Piše: B. C.

12.1.2023

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te odredio jednomjesečni pritvor inspektorici Ajli Čeljo, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Općinskog suda.   

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Uhapšena inspektorica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Ajla Čeljo, koju Tužilaštvo KS tereti za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, na više načina je zloupotrebljavala svoju funkciju odnosno posao inspektora. 


Podsjećamo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) 10. januara su u sklopu operativne akcije "Madam", na području Sarajeva uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Primanje dara i drugih oblika koristi" propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Također, kako je "Avaz" objavio, Čeljo je uradila i prvi inspekcijski nadzor u osnovnoj školi "Grbavica 1", te je konstatirala da je "sve ok" u vezi povratka presuđenog pedofila Samira Alihodžića na posao među učenike. 

Pored toga, brojni su primjeri bahatosti Ajle Čeljo koja je nekoliko velikih kompanija pokušala reketirati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.