TOKOM PROVJERA

Granična policija BiH uhapsila više osoba

Istog dana, službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su, na letu iz Sofije, uhapsili su osobu inicijala I.G.

Hapšenje od strane GPBiH. GP BIH

A. O.

13.1.2023

Službenici Jedinice granične policije BiH Bosanska Gradiška, jučer su uhapsili dvojicu državljana Bosne i Hercegovine.

 Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da E.B. (1968.) potražuje Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog krivičnog djela "polno uznemiravanje". Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor. 

Raspisana potraga

Za osobu inicijala N.P. (1995.) je utvrđeno da je za istom Policijska stanica Teslić raspisala potragu zbog krivičnog djela "tjelesna povreda". N.P je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske stanice Teslić.

Istog dana, službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su, na letu iz Sofije, uhapsili su osobu inicijala I.G. (1965.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela "teška krađa". Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Trebinje, 9. januara 2023., uhapsili su osobu inicijala M.N. (1978.), državljanina Republike Srbije, nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnih djela "nasilje u porodici", "teška krađa" i "krađa". Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Zupci i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Potraživali ih sudovi

Službenici Jedinice GPBiH Brčko su 7. januara 2023. prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brčko uhapsili osobu inicijala M.S. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 7. januara 2023., uhapsili su osobu inicijala E.C. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija". Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.