ILIDŽA

Detalji napada na Ilidži: Povrijeđen roditelj dječaka iz Beograda koji je igrao na turniru, uzvikivalo se "Ubij Srbina"

Drama se prvo odvijala u hotelu, nakon toga su roditelji napustili hotel, a nepoznata grupa ih je pratila i tom prilikom povrijedila jednog roditelja

Screenshot

S. S.

14.1.2023

Na Ilidži se odvijala prava drama kada je jedna osoba izbodena. Svemu je prethodio jedan međunarodni turnir u mlađim uzrastima u jednom od hotela.

Napadnuta je o grupa iz Beograda, tačnije roditelji igrača FK Zvezdara iz Beograda, koji su nastupali na tom turniru.

Uvredljivi uzvici

Kako se može vidjeti na snimku, koji je objavio Kurir.rs za vrijeme utakmice Zvezdare djeca su uzvikivala "Ubij Srbina".

Prema riječima očevidaca jedan od roditelja je imao zastavu, a onda je ušla grupa sa fantomkama i suzavcem i htjela oteti zastavu, a nakon što su oni napustili hotel ta grupa je krenula za njima.

Tada je izboden jedan od roditelja djece koja su igrala na turniru.

Policija bez detalja

Policija nije otkrila više detalja ovog stravičnog napada.

- U 17:30 sati na području općine Ilidža policija MUP-a KS obaviještena je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže - kazali su iz Operativnog centra MUP-a KS za "Avaz".

Tom prilikom je jedna osoba povrijeđena i to oštrim predmetom.

- Ta osoba je prevezena na ukazivanje ljekarske pomoći i nije životno ugrožena. Policijski službenici Uprave MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti vezano za ovaj događaj - rekli su iz MUP-a KS za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.