POKUŠAJ UBISTVA

Otac Almira Raščića za "Avaz": Samo da mi sin ostane živ, sve je u Božijim rukama

S nestrpljenjem se očekuju i pomaci u istrazi, koju vode Tužilaštvo i MUP BPK, a pomoć je sinoć najavila i SIPA

Muhidin Raščić. Avaz

Alen Bajramovic

15.1.2023

Građani Goražda, ali i javnost u BiH i regionu, s nestrpljenjem očekuju pozitivne vijesti o zdravstvenom stanju Almira Raščića, bivšeg nogometaša koji je u petak navečer ustrijeljen metkom u glavu u pasažu stambene zgrade u Goraždu. 

Raščić je nakon višesatnog operativnog zahvata u UKC Sarajevo od jučer u vještačkoj komi.

- Još nema nikakvih promjena, stanje je isto. Almir je u vještačkoj komi dok se ti parametri malo ne vrate, a nadamo se da hoće. Ljekari su učinili što su mogli, u pitanju je teža povreda i sada je sve u Božjim rukama – kazao nam je Almirov otac Muhidin Raščić.

Iako se suočavaju s ogromnim bolom, članovi porodice imaju strpljenja i snage da odgovore na poziv brojnih novinara i sugrađana, koji putem društvenih mreža dijele poruke solidarnosti i dove za Almirov oporavak. 


S nestrpljenjem se očekuju i pomaci u istrazi, koju vode Tužilaštvo i MUP BPK, a pomoć je sinoć najavila i SIPA.

- Istraga je u ovom trenutku nama u drugom planu, naša je jedina želja da Almir ostane živ, a nadležni neka rade svoj posao – kaže Muhidin Raščić.

On je ranije ispričao da je Almir u petak navečer oko 21.30 sati krenuo po suprugu i mlađeg sina, koji su se nalazili kod suprugine majke, te da je napadnut u prolazu zgrade dok se kretao prema svom automobilu na parkingu.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.