IZVRŠEN PRETRES

Banjalučanin osumnjičen za osam teških krađa: Ukrao nakit i predmete vrijedne 38.000 KM

Osumnjičeni je iskoristio odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona

Banjalučanin izvršio osam krađa. PU Banja Luka

H. J. I.

17.1.2023

Policijska uprava Banja Luka saopštila je da je uhapšen G.M. zbog sumnje da je izvršio osam krivičnih djela teška krađa. 

U saopštenju se navodi da je Banjalučanin krivična djela izvršio u vremenskom periodu od 27. decembra 2022. do 14. januara 2023. godine na području grada.

– Osumnjičeni je iskoristio odsustvo vlasnika iz stanova i kuća, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao vrata i prozore balkona, ulazio u unutrašnjost i otuđivao različite predmete i novac, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 38. 000 KM - saopćeno je iz PU Banja Luka.


Banjalučanin izvršio osam krađa. PU Banja Luka

Dodaju da je na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi G.M, kojom prilikom je pronađena i uz potvrdu oduzeta veća količina zlatnog i srebrnog nakita, muških i ženskih ručnih satova, parfema i drugih predmeta, koji potiču iz krivičnih djela.


Banjalučanin izvršio osam krađa. PU Banja Luka

O svemu je kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv G.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.