RAZBOJNIŠTVO

Opljačkali "Konzum" pa se krili u kući gdje ih je policija pronašla

Uhapšena dvojica muškaraca, pronađena i fantomka

Policija pronašla razbojnike. Avaz

B. C.

18.1.2023

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su razbojništvo koje se jučer u 19:35 sati dogodilo u prodavnici “Konzum” u ulici Hasana Sušića, sarajevsko naselje Breka. Dvojica razbojnika su uz prijetnju pištoljem ukrali određenu sumu novca, a potom su pobjegli. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o mogućim izvršiocima, te da se nalaze u kući vlasništvo N.H. u ulici Panjina kula, općina Centar Sarajevo.

- Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres navedene kuće i pratećih prostorija, kojom prilikom su pronađena lica: S.H., rođen 1995.godine u Sarajevu i E.H., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Također su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom, a kod E.H. je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge. Na kolovozu ulice Ismeta Mujezinovića, općina Centar Sarajevo, pronađena je i izuzeta jedna kapa tzv. “fantomka” - navodi se u saopćenju.

Noćas u 02:50 sati, S.H. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. stav 1. KZ F BiH (Razbojništvo), a E.H., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289. stav 1. i člana 239. stav 3. KZ F BiH (Razbojništvo i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.