MISTERIOZNO NESTALA

Prijateljica Ane Volš: Ona je bila previše dobra prema mužu, to je nju koštalo

Zvuči užasno što osjećam olakšanje, ali bolje je znati istinu nego ne znati ništa, kazala je Babuškina

Ana Volš i njen suprug. Facebook

A. O.

18.1.2023

Nataša Babuškina, prijateljica Beograđanke Ane Volš koja je misteriozno nestala, izjavila je da je Ana bila ljubazna i lojalna prema Brajanu, svom mužu.

- Možda je to dovelo do njene smrti. Zvuči užasno što osjećam olakšanje, ali bolje je znati istinu nego ne znati ništa – kazala je Babuškina.

Lice pravde

Sumnja se da je Anu Volš u novogodišnjoj noći u kući u Masačusetsu ubio muž Brajan.

Kako priča Nataša, ona se nada da će Brajan biti izveden pred lice pravde i biti kažnjen za Anino ubistvo. Ona je u izjavi za Fox News Digital ispričala da je odahnula konačno: "jer bi bila apsolutna horor priča njenu djecu da ne znaju šta im se desilo sa majkom“.

Babuškina je dodala da optužba za ubistvo donosi mjeru "zatvaranja" slučaja.

- Policija mora da ima neke značajne dokaze kao što su testovi krvi. Zvuči užasno reći da se tome nadam, ali bolje je znati istinu nego ne znati ništa – kazala je ona.

Kako je navela, ona veruje da je Anina lojalnost prema Brajanu mužu možda dovela do njene smrti.

Posljednji utisak 

- Moj posljednji utisak o Ani je da je bila tako ljubazna. Ona je uvijek, uvijek branila Brajana, davala mu šanse. Bila je skoro previše dobra. Možda ju je ta ljubaznost na neki način ubila - kaže ona i istakla da ne treba zaboraviti i na Aninu djecu.

- I dalje moramo da se zauzmemo za djecu i da se uvjerimo da su zajedno - rekla je ona.

Podsjetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Također, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gdje čeka epilog istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.