LAKTAŠI

Banjalučanin uhapšen zbog prijetnji, policija pronašla oružje i eksploziv

Prilikom hapšenja prijetio policajcima

B. C.

27.1.2023

Službenici Policijske stanice Laktaši izvršili su kriminalističku obradu nad licem iz Banja Luke čiji su inicijali B.M. osumnjičnog za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvršeni pretresi

Iz Policijske uprave Banja Luka saopšteno je da je kriminalistička obrada završena juče, dok je ovo lice prilikom hapšenja, u srijedu, 25. janaura, vrijeđalo i prijetilo policajcima, a u pretresu porodične kuće i drugih objekata u Glamočanima, na području Laktaša, koje koristi oduzeta je, između ostalog, lovačka puška, revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi i nagazna eksplozivna mina.

Tokom pretrsa oduzeta su i po tri eksplozivna punjenja, detonatorske kapisle sa kablovima i inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene.

Pretresi su izvršeni na osnovu narebe Osnovnog suda u Banja Luci, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva.

Odbio alkotestiranje

Oštećna osoba je u srijedu, 25. januara, prijavila da mu je lice B.M. uputilo ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu.

Istog dana u 18.15 sati, policijski službenici pronašli su i lišili slobode lice B.M. koje je bilo u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbilo da se podvrgne alkotestiranju.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.