U ENGLESKOJ

Tinejdžer (16) nasmrt izbo devojčicu (15) i teško povrijedio dječaka

Derek Kenedi, gradonačelnik Heksama, naveo je da je ovo teška tragedija

Tinejdžer koji je počinio zločin je odmah uhapšen. AP

E. A.

28.1.2023

U engleskom gradu Heksemu dogodio se strašan krvavi pir u kojem je tinejdžer (16) izbo nasmrt devojčicu (15) i povrijedio dječaka koji je hospitalizovan sa teškim povredama.

Kako prenosi Miror, tinejdžer koji je počinio zločin je odmah uhapšen.

- Tinejdžerka je nažalost umrla. Njena porodica je potpuno uništena od tuge. Dječak koji je također izboden je u teškom stanju. Naše misli su uz njihove najmilije u ovom užasnom trenutku i podržavamo ih na svaki mogući način. Odlučni smo da saznamo šta se tačno dogodilo i sve umješane privedemo pravdi. Istraga o okolnostima ovog tragičnog incidenta je u toku" -  saopštila je policija pomenutog grada i dodala: 

- Uhapsili smo tinejdžera. Iako je naša istraga u ranoj fazi, verujemo da su se svi poznavali.

Derek Kenedi, gradonačelnik Heksama, naveo je da je ovo teška tragedija.

- Ovo je teška tragedija. Grad je u potpunom šoku. Izgubiti jedno od naše djece koje pohađa lokalnu srednju školu je užasno. Roditelji su zaista zabrinuti za svoju djecu jer su svi dio ove zajednice - rekao je.

Inače, policija je saopćila da je Hitna pomoć dobila poziv nešto posle 17:10 sati. Služba Hitne pomoći je izašla na mjesto događaja, utvrđeno je da su tinejdžeri zadobili povrede nanijete oštrim predmetom. Njih dvoje prevezeni u bolnicu, ali da je devojčica podlegla povredama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.