URAĐENI PRETRESI

U Sarajevu uhapšena dva dilera: Pronađena marihuana, heroin, spid

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Policija na terenu. Avaz

A. O.

31.1.2023

Policijski služebnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u 12:10 sati u ulici Branislava Nušića, na području Novog Grada uhapsili osobu inicijala A.V., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.V. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedene osobe će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Tri sata kasnije na području Starog Grada u ulici Mejlina, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres osobe inicijala S.U., rođenog 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Kod ove osobe policija je pronađla i oduzela paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i mobilni telefon.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, pretresena je kuća i pratećih prostorija koju koristi S.U. na području općine Stari Grad Sarajevo. Pretresom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja asocira na opojne druge marihuanu i spid, kao i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, S.U. je uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.