AVAZ SAZNAJE

Imamović i Subašić izlaze iz zatvora u Vojkovićima: Tužilaštvo traži kućni pritvor

Odbrane se usprotivile kućnom pritvoru, ali ne i drugim mjerama zabrane

Detalj s jedne od ranijih sjednica. Avaz

1.2.2023

Na Sudu BiH održana je sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje kućnog pritvora Edvinu Imamoviću i Emiru Subašiću, koji se terete za pripadništvo narkogrupi osumnjičenog Adela Kabaša.

To je za portal „Avaza“ potvrdio sarajevski advokat Senad Pizović koji zastupa Emira Subašića.

Zabrana sastajanja s drugim osumnjičenima 

Prema njegovim riječima Tužilaštvo je zatražilo za Imamovića i Subašića, osim kućnog pritvora i zabranu korištenja lične karte za prelaz preko granice, te zabranu sastajanja s drugim osumnjičenima i svjedocima u ovom predmetu.

Advokat Pizović navodi da će Imamović i Subašić danas izaći iz pritvora u Vojkovićima, ali se čeka odluka Suda hoće li im biti određen kućni pritvor, čemu su se odbrane usprotivile.

- Nismo se protivili mjerama zabrane općenito, ali jesmo  kućnom pritvoru. Smatram da je Tužilaštvo imalo dovoljno vremena za istragu i sada se sve to pretvara u izdržavanje kazne- kazao je Pizović za portal „Avaza“.

Podsjećamo, Edvin Imamović i Emir Subašić su uhapšeni u akciji "Nevera" koju su proveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Međunarodna trgovina drogom 

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organiziranog kriminala, u vezi sa krivičnim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH.

Uhapšeni su nakon analize Sky aplikacije.

Kao organizator grupe osumnjičen je Adel Kabaš koji je u bijegu, a djelovali su sa drugim grupama radi međunarodne trgovine drogom, sticanja imovinske koristi i pranja novca.

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu protiv Imamovića se vodi postupak za pomaganje izvršiocu nakon počinjenog ubistva Mehmeda Ramića. U tom predmetu, Imamović je bio pod mjerama zaštite. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.