POTVRĐENO ZA AVAZ

Imamović i Subašić pušteni na slobodu, nisu u kućnom pritvoru

Moraju se redovno javljati policiji uz zabranu napuštanja općine u kojoj žive

Osumnjičeni u Sudu BiH. Avaz

2.2.2023

Sud BiH donio je rješenje kojim su određene mjere zabrane Edvinu Imamoviću i Emiru Subašiću, koji se terete za pripadništvo narkogrupi osumnjičenog Adela Kabaša. Imamović i Subašić pušteni su iz pritvora u Vojkovićima i branit će se sa slobode.

Oduzimanje putnih isprava 

Sud je odbio prijedlog Tužilaštva BiH da im se odredi kućni pritvor. Umjesto toga, određeno im je obavezno javljanje u policiju, uz zabranu napuštanja općine u kojoj žive, oduzimanje putnih isprava i zabranu sastajanja s drugim osumnjičenim i svjedocima.

Ovu informaciju potvrdio nam je sarajevski advokat Senad Pizović, koji zastupa Emira Subašića. Pizović se na jučerašnjoj sjednici odlučno protivio kućnom pritvoru.

Podsjećamo, Edvin Imamović i Emir Subašić uhapšeni su u akciji "Nevera", koju su proveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnih droga i pranje novca iz Krivičnog zakona BiH.

Uhapšeni su nakon analize Sky aplikacije

Kao organizator grupe, osumnjičen je Adel Kabaš, koji je u bijegu, a djelovali su s drugim grupama radi međunarodne trgovine drogom, stjecanja imovinske koristi i pranja novca.

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu protiv Imamovića se vodi postupak za pomaganje izvršiocu nakon ubistva Mehmeda Ramića. U tom predmetu Imamović je bio pod mjerama zaštite.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.