STRANI DRŽAVLJANIN

Video / Skočio sa Starog mosta i nije isplivao

Pripadnici GSS-a i ostale nadležne službe su organizirali pretragu korita rijeke Neretve

Nije izronio iz Neretve. Printscreen

E. A.

2.2.2023

Prema izvještaju MUP-a HNK, tragična nesreća dogodila se 31. januar oko 20:30 sati kad je građanin obavijestio Policijsku upravu Mostar da je jedna osoba skočila sa Starog mosta.

Policijski službenici su na mjestu događaja saznali da se radi o stranom državljaninu, ali nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

- Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na teren. Na mjestu događaja su saznali da se radi o državljaninu Malezije. Nisu pronađeni nikakvi dokumenti. U pitanju je nepristupačan teren i da sinoć uvjeti nisu dozvoljavali potragu – izjavio je Marić.

Organizovana potraga 

Pripadnici GSS-a i ostale nadležne službe su organizirali pretragu korita rijeke Neretve.

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak skoka Malezijca sa Starog mosta nakon kojeg nikada nije isplivao. Kao što se može vidjeti, muškarac se pripremao na skok, ali nije imao namjeru izvršiti suicid.

Skok opasan i za profesionalce

- Skok sa Starog mosta, posebno skok na glavu, opasan je i za profesionalce, a za amatera je to potpuno ludilo i pokušaj samoubistva - rekao je svojevremeno Emir Balić, legenda skokova sa Starog mosta i trinaesterostruki šampion u skokovima na glavu.

Dodao je i da je uvijek bilo onih koji dođu i probaju skočiti, jer je teško to zabraniti, ali je ogroman rizik za sve one koji nemaju iskustvo skokova na našim skakaonicama.

Videosnimak možete pogledati klikom ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.