UHAPŠENI U AKCIJI

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen izvještaj o dilerima

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. RTRS

A. O.

2.2.2023

Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka područnoj kancelariji Mrkonjić Grad, danas, od strane Policijske uprave Mrkonjić Grad, dostavljen je izvještaj protiv dvije osumnjičene osobe: Željko Prpić, rođen 1981. godine iz Šipova i Slaviša Mihajlović, rođen 1984. godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekspolozivnih materija“.

Zajednička akcija

Osumnjičene osobe su uhapšene u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka područne kancelarije Mrkonjić Grad, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i PU Mrkonjić Grad.

U vremenskom periodu od mjeseca oktobra 2021. godine do dana 01.02.2023.godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje i prodavali opojnu drogu kokain korisnicima na području Grada Banja Luka, Mrkonjić Grada i Šipova.

Bit će ispitani

Osumnjičene osobe su sprovedene u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka područna kancelarija Mrkonjić Grad i bit će ispitani od strane postupajućeg tužioca na okolnosti počinjenih krivičnih djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica a u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.