ODUZETI PREDMETI

Policija pretresla Dom zdravlja u Lukavcu: Nezakonito izdavali recepte

U toku je dalja kriminalistička istraga, nakon koje će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen odgovarajući Izvještaj

Dom zdravlja Lukavac. Facebook

A. O.

3.2.2023

Policijski službenici Uprave policije MUP TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije prvog februara ove godine su, radeći na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju složenih oblika krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i korupcije, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretresanje jedne javne i jedne privatne zdravstvene ustanove stambenih objekata, putničkih motornih vozila, poslovnih prostorija, kao i osumnjičenih lica na području Lukavca i Tuzle.

Prilikom radnje pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. Krivičnog zakona Federacije BiH i Krivotvorenje službene isprave iz člana 389. Krivičnog zakona FBiH (službena i medicinska dokumentacija, bilješke, nelegalno posjedovani lijekovi, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku).

U toku je dalja kriminalistička istraga, nakon koje će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen odgovarajući Izvještaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.