ŽESTOK SUKOB

Snimak masovne tučnjave šokirao mnoge: Nije se znalo ko koga udara

Jednoj djevojci je polomljena vilica i morat će da se operiše

Tućnjava u Šapcu. Printsrceen

N. Aj. / Telegraf.rs

10.2.2023

Masovna tučnjava desila se u jednom restoranu u Šapcu, a sve je snimljeno kamerom.

Snimak je šokirao skoro sve koji su ga pogledali, a na društvenim mrežama je izazvao mnoštvo negativnih komentara.

Bojno polje

- Na tom snimku je samo mali dio opšte tučnjave, odnosno druge runde kada su se strasti donekle smirile i prije nego što je po prijavi stigla policija. Na snimku se ne vidi obračun koji je prethodio, koji je bio žestok jer se nije znalo ko koga udara pa je kafana bila pravo bojno polje - otkriva izvor Telegrafa.rs.

Pred fajront, tek što su muzičari završili posljednji blok, kako među mladima najčešće biva, iz još neutvrđenih razloga je krenula je rasprava, a potom neviđena tučnjava. Najmanje deset mladića i djevojaka u općoj makljaži se razračunavalo pesnicama, nogama, letjele su krigle, čaše, pepeljare, kafanski inventar. Lokal se tresao od galame, psovki, guranja, prijetnji i jauka dok su konobari pokušavali da smire i razdvoje zavađene goste. Oštećen je inventar, a najupečatljivi tragovi vandalizma su ostali po zidovima.

- Sva sreća da se ova kafanska bitka završila bez žrtava. Troje mladih koji su najteže prošli u tučnjavi završilo je na urgentnom prijemu šabačke bolnice sa teškim tjelesnim povredama. Jednoj djevojci je polomljena vilica i morat će da se operiše, a dva mladića su upućena u Beograd - naveo je izvor Telegrafa.

Više osumnjičenih lica

Policija istražuje detalje tuče koja je postala viralna i ima dosta posla u utvrđivanju uzroka do sada neviđenog obračuna mladih.

- U toku je postupak preduzimanja dokaznih radnji protiv više osumnjičenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo teška tjelesna povreda iz čl. 121 st. 1 i krivično djelo učestvovanje u tuči iz čl. 123 Krivičnog zakona - potvrđeno je Telegrafu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Video možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.