NIJE PRIJAVLJENO

Nije pronađeno tijelo muškarca između općina Kneževo i Kotor Varoši

Policijska uprava Banjaluka nema prijava o pronađenom tijelu na području prema planini Vlašić

Vukovi nisu napali i usmrtili čovjeka. Facebook

E. T.

14.2.2023

Između Općina Kneževo, nekada Skender Vakuf i Kotor Varoši nije pronađeno tijelo muške osobe. 

(Prvobitno je stajao netačni pasus koji je glasio: Između Općina Kneževo, nekada Skender Vakuf i Kotor Varoši, vukovi su usmrtili čobana, najvjerovatnije u noći sa petka na subotu.) 

Milana Stojanović iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave Banja Luka potvrdila je u telefonskom razgovoru za Raskrinkavanje da Policijska uprava Banja Luka nije evidentirala nijednu prijavu koja se odnosi na pronalazak posmrtnih ostataka na Vlašiću od 12.2.2023. godine.

Pošto nikakva prijava nije zaprimljena, nije bilo ni "utvrđivanja svih okolnosti".

(Prvobitno je stajao netačni pasus koji je glasio: Iz policije RS imaju šture informacije o ovom događaju, odnosno nemaju nikakvu prijavu događaja.)

Napomena: Portal "Avaza" je 14. februara 2023. godine objavio članak da su na području prema planini Vlašić, između opština Kotor Varoš i Kneževo, lovci su pronašli ostatke tijela nepoznate osobe a pretpostavlja se da su je ubili i pojeli vukovi, što nije tačno te se ovo smatra lažnom vijesti.

Redakcija portala "Dnevnog avaza" se izvinjava našim čitateljima. 

Pasus koji je fact-checker označio kao lažnu vijest uklonjen je iz teksta. Pisalo je: Portalu "Avaza" se javio stanovnik Kneževa, koji tvrdi da su njegovi prijatelji lovci fotografirali mrtvog čovjeka.

- Nažalost, njegovo tijelo je prepuno rana, a od pojedinih dijelova tijela ostale su samo kosti. Vjerovatno su ga napali vukovi - tvrdi sagovornik portala "Avaza".

Napomena: Na ovom tekstu je izmijenjen naslov. Prvobitni je glasio: Stravično: Vukovi napali čovjeka, "ostale samo kosti".

Napomena: Nakon analize fact-checkera promijenjen je i podnaslov. Prvobitni je glasio: Nažalost, njegovo tijelo je prepuno rana, kaže sagovornik portala "Avaza".

Napomena: Promijenjena je i kartica teksta. Prvobitna je glasila: SA PETKA NA SUBOTU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.