PRETRESEN STAN

U Tivtu uhapšeni državljani Rusije i Ukrajine: Pronađeno oružje i kokain

Protiv osobe inicijala V.M. podnijeta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja

Policija na terenu. Facebook

A. O.

20.2.2023

Policijski službenici su preduzimajući aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika, u petak u Tivtu uhapsili državljanina Ukrajine V.M. (33) i ruskog državljanina E.K. (34) zbog neovlaštene proizvodnje, držanja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv M.J. (32) iz Budve podnešena prekršajna prijava.

Kako navode iz policije, tivatska policija je, postupajući na osnovu naredbe sudije sa istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.M. i tom prilikom pronašla i oduzela pištolj i 30 komada municije u ilegalnom posjedu, oko 112 grama opojne droge marihuana, manju količinu kokaina i vagu za precizno mjerenje.

Pronađena droge

Također, pripadnici policije su kontrolisali vozilo u naselju Kava u kojem se nalazio E.K. i tom prilikom su pronađene manje količine marihuane i kokaina. Potom je, po naredbi nadležnog sudije, izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice, kojom prilikom je pronađeno oko 26 grama marihuane.

Osim toga, u naselju Ostrvo Cvijeća policija je kontrolisala vozilo u kojem su se nalazile dvije osobe, kojom prilikom je kod M.J. (32) iz Budve pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain težine oko 10,2 grama, kazali su iz policije.

Krivična prijava

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.M. i E.K. uhapse zbog sumnje da je su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se u odnosu na pronađeni kokain kod M.J. izjasnio da se ne stiču elementi krivičnog djela.

Protiv osobe inicijala V.M. podnijeta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je protiv M.J. podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga, navode iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.