IZVRŠEN PRETRES

Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane: Oduzeto skoro pola kilograma droge i samostrel

Prijedorska policija uhapsila tri osobe iz Bosankog Novog

Zaplijenjena droga i oružje. MUP RS

B. C.

23.2.2023

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na sprečavanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojne droge, u odvojenim aktivnostima 21. februara su uhapsili D.Š., A.Dž. i A.O., svi iz Bosanskog Novog.

- Aktivnostima policijskih službenika i pretresom koji je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Bosanskom Novom kod  D.Š.  pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: dvije drvene komode sa ugrađenim ventilatorom i UV rasvjetom u kojima se nalaze saksije sa ukupno pet stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje visine između 15 i 20 centimetara, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 420 grama, 2.502 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje, dvije digitalne vage, mrvilicu, samostrel, plinski pištolj i 48 metaka različitog kalibra- saopćeno je iz MUP-a RS. 

Svi oduzeti predmeti deponovaće se u depozit Osnovnog suda u Bosankom Novom, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.Š. dostaviće se izvještaj za počinjena krivična djela „Neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će se protiv A.Dž. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.