POTVRĐENA OPTUŽNICA

Direktoru firme "Hadžić Gradnja" sudit će se zbog pogibije radnika

Odobrio građevinske radove na jednoj od privatnih kuća, a da pri tom nije imao odobrenje općinske službe nadležne za poslove prostornog uređenja

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu. Avaz

Z. K.

24.2.2023

Kantonalni sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv Sedina Hadžića, direktora firme "Hadžić Gradnja", zbog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Kako su saopćili iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Hadžić se tereti da je kao direktor firme odobrio građevinske radove na jednoj od privatnih kuća, a da pri tom nije imao odobrenje općinske službe nadležne za poslove prostornog uređenja.

Zbog, kako su naglasili, propusta koji su napravljeni u toku izvođenja radova, 22. marta prošle godine u 7:30 sati, radnik A.N., koji je bio bez zaštitne opreme, pao je sa visine od 2,62 metra na betonsku ploču. Preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu produženje mjera zabrane optuženom, tačnije, zabranu poduzimanja poslovnih aktivnosti šefa gradilišta te nadzornog organa za firmu "Hadžić Gradnja", potom zabranu posjećivanja svih gradilišta na kojima firma izvodi građevinske radove i zabranu sastajanja i kontaktiranja sa svjedocima i radnicima firme "Hadžić Gradnja".

Za glavni pretres je predloženo saslušanje 13 svjedoka, šest vještaka i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.