ISTOČNO SARAJEVO

Predložen pritvor za muškarca koji je na Palama pucao iz revolvera u svadbenom salonu

Projektil probio zid od rigipsa i ranio dvije osobe

Uhapšen osumnjičeni. Avaz

B. C.

28.2.2023

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu jučer je , podnijelo Osnovnom sudu u Sokocu Prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv  J.D. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. KZ RS stav 1.,3. i 4. i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet vatrenog oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. KZ RS stav 1., saopćeno je iz OJT Istočno Sarajevo.  

Pucao u toaletu svadbenog salona 

- Navedeno lice se sumnjiče da je počinio krivična djela “Izazivanje opšte opasnosti i “Nedozvoljena proizvodnja i promet vatrenog oružja ili eksplozivnih materija“, na način da je dana 25.02.2023. godine, oko 20sati, u ulici Nikole Tesle br. x, opština Pale, iz nehata na mjestu gdje je okupljen veći broj ljudi, izazvao opasnost za život ljudi na način da je u toaletu svadbenog salona „Stanišić“ izvršio pucanje iz vatrenog oružja „revolver“ nepoznate marke i kalibra, a čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno ili je ograničeno, a što je suprotno odredbama člana 8. Zakona o oružju i municiji RS (Službeni glasnik broj: 26/16, 18/17, 31/18 i 58/19) , navodi se u saopćenju.

Opasnost od bjekstva osumnjičenog

Projektil je prošao kroz pregradni zid izrađen od rigipsa, koji dijeli salu svadbenog salona i unutrašnjost toaleta, i tom prilikom pogodio lice P.N. u predjelu lijevog stopala i lice Ć.M. u predjelu potkoljenice desne noge, kojom prilikom su isti zadobili tjelesne povrede.

- Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog (član 197. stav 1. tačka a) ZKP RS, da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak (član 197. stav 1. tačka b) ZKP RS - navode iz OJT Istočno Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.