PRIJEDOR

Usmrtio pješaka pa pobjegao: Drugi mu pomogao u skrivanju vozila

U optužnici se navodi da je G.V. 13. maja 2018. godine vozeći "fijata punta" brzinom većom od dozvoljene, usmrtio pješaka

Prijedor: 2018. godine usmrtio pješaka. Arhiv

N. S.

1.3.2023

- Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali G.V. koji je usmrtio pješaka i pobjegao, kao i protiv muškarca Đ.R. koji mu je pomagao u prikrivanju krivčnog djela - objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je G.V. 13. maja 2018. godine vozeći "fijata punta" brzinom većom od dozvoljene, usmrtio pješaka na regionalnom putu u Omarskoj, a potom pobjegao s mjesta saobraćajne nesreće.

U optužnici se dalje navodi da je Đ.R. zaključao u garaži kuće u kojoj živi "fijat punto" sa tragovima saobraćajne nezgode i na taj način pomogao osumnjičenom G.V. da ne bude otkriven kao izvršilac krivičnog djela.

Propisani su kazna zatvora od jedne do osam godina i oduzimanja vozačke dozvole od učesnika u saobraćaju koji ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ljudi, usljed čega kod lica nastupi smrt, a novčana ili kazna zatvora do tri godine za onoga ko pruži pomoć učiniocu krivičnog djela tako što prikrije oruđe kojim je izvršeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.