PO NAREDBI SUDA BIH

Nastavak akcije "Transporter" Uhapšeni pripadnici MUP-a RS

Imajući u vidu da se među uhapšenima nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V., isti će biti suspendovani

Uhapšeni će biti danas sprovedeni u Tužilaštvo BiH. Srpskainfo

H. J. I.

2.3.2023

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS su okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva "Transporter“ uhapsili šest osoba inicijala B.C., M.M., P.V., S.V., D.K. i M.V. na području Banjaluke.

Uhapšeni će biti danas sprovedeni u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a nadležnom tužilaštvu bit će dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Organizovani kriminal“ iz člana 250 KZBiH i to:

- za osobu B.C. kao organizatora kriminalne grupe i lice A.N. u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 105. stav.1. KZBiH;

- za osobe M.M. i P.V. u vezi sa KD “Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. stav 1. KZBiH i KD “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. KZRS;

- za osobu P.D., kao organizatora kriminalne grupe, te osobe M.M., D.K., S.V. i M.V. u vezi sa KD“Zloupotreba službenog položaja“ iz člana 315. KZRS i KD“Sprečavanje dokazivanja“ iz člana 336 KZ.

Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Imajući u vidu da se među uhapšenima nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V., isti će biti suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.