ZVALI GA, NIJE SE JAVLJAO

Detalji o zločinu u Zagrebu: Žena supruga krila danima u stanu?

Dok je trajala provala od strane vatrogasaca, žena je skočila s prozora

Zgrada u kojoj je živio par. Pixsell

A. O.

5.3.2023

Mrtav muškarac (55) pronađen je danas oko 13:45 sati u stanu u zagrebačkom naselju Studentski grad, u ulici Milovana Gavazzija, a izvan stana je pronađena 59-godišnja supruga s povredama koje je najvjerojatnije sama sebi nanijela, objavila je zagrebačka policija.

Podsjećamo, žena je prevezena u Klinički bolnički centar Dubrava. Prema tvrdnjama košija i očevidaca supruga je ubila muškarca prije nekoliko dana, a kada su policija i vatrogasci stigli pred zgradu i pokušali provaliti u stan, ona je skočila s prozora, prenosi Index.hr.

Posljednji kontakt

Prema neslužbenim informacijama ubistvo je počinila hladnim oružjem.

Dnevnik Nove TV je razgovarao s članicom porodice preminulog muškarca. Ona je ispričala da se porodica zadnji put čula s muškarcem u petak i od tada nisu mogli stupiti s njim u kontakt pa su se zabrinuli i došli ovdje vidjeti kako je.

Dok je trajala provala od strane vatrogasaca, žena je skočila s prozora.

Bez incidenata

Komšinica koja se s parom nekada družila nije znala da se svađaju niti da su imali problema. Par je bio u braku 7 godina, tokom braka nije bilo incidenata niti prijava porodičnog nasilja, ispričala je članica porodice.

IZ KB-a Dubrava su rekli da je žena životno ugrožena i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja. Obavljen je uviđaj i slijedi kriminalističko istraživanje. Policija zasad ne iznosi više detalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.