PREMINULA NA LICU MJESTA

Uhapšen vozač koji je udario djevojčicu kamionom na Karaburmi

Nesretna žena i njen suprug, otac djevojčice, ne prestaju da plaču

Sa mjesta nesreće. Nikola Anđić

A. O.

8.3.2023

Vozač kamiona M.K. (44) koji je danas u naselju ispod Pančevačkog mosta u Beogradu oko 11:05 sati udario djevojčicu koja je stradala na licu mjesta je uhapšen.

Kako navodi Telegraf.rs djevojčica je imala 17 mjeseci.

Djevojčicu je udario kamion JKP "Vodovod i kanalizacija" koji se tom prilikom kretao u rikverc, piše Blic.

Nije konzumirao alkohol

Vozač tokom protekle dvije godine nije imao saobraćajnih prekršaja, a na alkotestu je bio negativan.

- Nakon izvršenog uviđaja po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa saobraćajnom policijom prema osumnjičenom K.M. (vozaču kamiona) određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja“. U navedenom roku osumnjičeni će biti saslušan pred tužilaštvom. Tužilac je naložio da se uradi vanredni tehnički pregled vozila, kao i da se pribavi video nadzor sigurnosnih kamera i uzme krv na analizu. Osumnjičeni je na licu mjesta alkotestiran i nije utvrđeno prisustvo alkohola – saopćeno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema riječima svjedoka događaja, kamion je udario dijete ispred porodične kuće, a kako pojedini mediji pišu, mama djevojčice je bila pored nje u trenutku nesreće državši je za ruku.

Majka se onesvijestila

Djevojčicina nana je za Blic izjavila da su jedva skupili hrabrosti da kažu majci djevojčice da joj je kćerka poginula. Uprkos tome što je bila u njenoj blizini kada sve se to desilo, kako je rekla nana, majka se u trenutku nesreće onesvijestila, tako da je tek kasnije saznala ovu potresnu vijest.

Nesretna žena i njen suprug, otac djevojčice, ne prestaju da plaču.

Naposredno prije nesreće, djevojčica je držala i majku za ruku, ali se u trenutku otrgla. Majka je samo čula udarac, a kada je uvidjela šta se desilo, pala je u nesvijest. Djevojčica je bila najmlađa u ovoj porodici, pored još tri brata i dvije sestre.

Prema svjedočenju očevidaca, vozač je tokom upravljanja kamionom razgovarao na mobilni telefon.

Podsjećamo, tragičan događaj desio se jutros u ulici Vuka Vrčevića, kod Beton Baze, ispod Pančevačkog mosta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.