GP GOSTUN

Na graničnom prijelazu između Crne Gore i Srbije pao sa pola tone kokaina

Trenutno se obavljaju operativne provjere i cisterna je odvezena na precizno vaganje tovara, saznaju "Vijesti"

Pronađen kokain. Twitter

Vijesti.me

9.3.2023

Srbijanska policija uhapsila je tamošnjeg državljanina Miroslava Đurića iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, kod kojeg je pregledom cisterne na graničnom prijelazu Gostun kada je izašao iz Crne Gore, pronašla oko 500 kilograma kokaina, saznaju "Vijesti" u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

ANB Crne Gore u saradnji sa kolegama u Srbiji provjerava firmu "Royal šped" čije je sjedište u Bandićima, a u čijem su kamionu - cisterni (DG-AT053), kako je "Vijestima" rečeno, pronašli milionski tovar kokaina.

Trenutno se obavljaju operativne provjere i cisterna je odvezena na precizno vaganje tovara, saznaju "Vijesti".

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prijelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika. Kamion je, tvrdi sagovornik "Vijesti", u Crnu Goru ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu "Petrol".

U registru Privrednog suda firma "Royal šped" je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupunim kapitalom od 1 euro, a vlasnik i osnivač je državljanin Srbije Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu. Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.