SUD BIH

Svodnik Jusufi i ostali negirali krivicu za rasparčavanje lažnih eura

Ramel Jusufi i Nejra Jusufović ranije nepravomoćno osuđeni za navođenje na prostiticiju

Privođenje Jusufija. Avaz

12.3.2023

Na ročištu za izjašnjenje o krivici, optuženi Ramel Jusufi, Emir Šušić, Nejra Jusufović, Naida Ćehajić, Marina Gogalić i Ameldina Bostandžija izjasnili su se da nisu krivi za krivično djelo za koje se terete potvrđenom optužnicom Tužilaštva – udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. KZBiH i krivotvorenje novca iz člana 205. stav 1. KZBiH u vezi sa članom 53. KZBiH.

Optuženi se terete da su, nakon što je prvooptuženi Jusufi Ramel pribavio veću količinu krivotvorenog novca valute euro u apoenima od 50 eura i organizovao grupu kojoj su pristupili ostali optuženi, tokom 2019. godine, iz Sarajeva odlazili u druge krajeve Bosne i Hercegovine gdje su na području Ilijaša, Jablanice, Konjica i drugih mjesta stavljali krivotvorene novčanice u promet.

Uradili su to tako što su u prodavnicama ili ugostiteljskim objektima kupovali robu manje vrijednosti koju bi plaćali krivotvorenim novčanicama u apoenima od 50 eura, te dobijali ostatak u ispravnim novčanicama.

U izvršenju krivičnih djela otkriveni su i spriječeni od strane policijskih službenika MUP-a KS i MUP-a HNK.


Privođenje Nejre Jusufović. Avaz

Podsjećamo, početkom jula 2022. godine u Kantonalnom sudu Sarajevo završeno je suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću i Alenu Krtičiću te im je izrečena nepravosnažna presuda za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Prvooptuženi Ramel Jusufi dobio je 12 i po godina, Nejra Jusufović 13 i po godina, Emir Šušić tri godine i devet mjeseci, te Alen Krtičić dvije godine i šest mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.