NOVI DETALJI

Evo kakva je bila uloga Azre Š., uhapšene u Sarajevu, u ubistvu Ranka Eskobara

Međunarodna potjernica raspisana je i za njenim drugom zbog učestvovanja u ubistvu

Sa mjesta ubistva u Beogradu. Nikola Anđić / Telegraf.rs

S. S. / Telegraf.rs

14.3.2023

Državljanka Bosne i Hercegovine Azra Š. (21) uhapšena je večeras u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar iz Nikšića. Međunarodna potjernica raspisana je i za njenim drugom zbog učestvovanja u ubistvu.

Kako Telegraf.rs ekskluzivno saznaje, ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se dovezli Luka V. (35) i Stefan Z. (28) na pumpu u Rušnju (Beograd) gdje su sa sedam hitaca usmrtili Eskobara. On je umro svega 20 minuta kasnije.

U subotu je srbijanska policija uhapsila maloljetnicu zbog sumnje da je pomagala u ubistvu. Nakon saslušanja Viši sud u Beogradu odredio joj pritvor do 30 dana. Sumnja se da je ona bila ta koja je sa Lukom i Stefanom namamila Ranka da dođe i pogleda automobil koji su prodavali.

U ponedjeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Luka i Stefan koji su se branili šutnjom.

Istraga protiv četiri osobe

Podsjećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedjeljak istragu protiv četiri osobe osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je uslijed zadobijenih povreda preminuo u 11:32 sati i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, uslijed čega je oštećeni pao na pod.

Pobjegli s lica mjesta

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Takon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marke Golf 4, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.