POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Ovo je studentica koja je uhapšena u Sarajevu zbog ubistva Eskobara

Osumnjičena da je imala dvije uloge

Azra Šabanović. Facebook

15.3.2023

Policija je jučer u Sarajevu uhapsila 22- godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića (54) u Rušnju.

Kako je potvrđeno za “Avaz”, Šabanović je uhapšena u Studentskom domu Bjelave. Djevojka je iz Brčkog gdje je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, smjer Socijalni rad.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli. Prema informacijama Telegrafa, Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

Šabanović: Uhapšena u Studentskom domu. Facebook

- Gotovo istu ulogu imala je i maloljetnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmijenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedjeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića - kaže sagovornik Telegrafa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.