U HRVATSKOJ

Državljanin BiH uhapšen: Krijumčario četiri strana državljana, bježao od policije, pa se prevrnuo

Zbog neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal

Državljanin BiH prevozio je četiri strana državljana. Hina

N. Aj.

18.3.2023

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke uhapsili su 40-godišnjeg državljanina BiH koji je u petak oko 20 sati prevozio četiri strana državljana te tako spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja stranaca u Hrvatsku.

Nezakonite migracije

Tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Mala Gorica na petrinjskom području, policajci su uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija. Na svjetlosne i zvučne znakove vozilo se nije zaustavilo, već je vozač ubrzao u smjeru mjesta Nebojan.

Zbog neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na krov pri čemu su vozač i dvoje stranih državljana lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

Utvrđeno je kako je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prevozio četiri strana državljana, prenosi Hina.

Nadležna stanica

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i mogućih drugih kaznenih djela, vozač je uhapšen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske stanica, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.