EKIPE NA TERENU

Detalji nesreće na Dunavu: Miloš, Nenad i Milan se držali za čamac pa nestali

Jučer je vjetar jako puhao, rijetko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, rekao je Grbić

Mladići koji su se prevrnuli u Dunav. Sneža Krstić / Ringier

A. O. / Blic.rs

19.3.2023

Mane K. (37) jedini je uspio da ispliva na obalu nakon što se sinoć na Dunavu prevrnuo čamac uslijed jakog vjetra i talasa. Sa Manetom su na čamcu bila i trojica njegovih prijatelja Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36).

Kako Blic saznaje, Mane K. je otpušten kući nakon pregleda u medicinskoj ustanovi, dok se za ostalima od sinoć intenzivno traga.

Otplivao do obale

Nesreća se dogodila oko 22:30 sati u blizini Pančevačkog mosta, a prema nezvaničnim informacijama, drugovi su bili u tipu čamca "Tri princeze" za koje važi da su u pitanju uska i plitka plovila.

Od trojice nestalih momaka, dvojica su iz Ugrinovaca, dok je treći iz Zemuna.

Ranato Grbić ispričao je za Blic da se pretpostavlja da je Mane jedini "osilio" da otpliva do obale, dok su se ostala trojica uhvatila za čamac nakon prevrtanja.

Blic saznaje da nijedan od njih nije imao prsluk za spasavanje, a da je jedan među njima neplivač.

Sudeći prema društvenim mrežama, momci su bili dobri prijatelji i gotovo stalno su jedan drugom ostavljali pozitivne komentare na fotografijama i objavama.

Isplivali Mane K. kačio je i ranije fotografije sa rijeke i pecaljke pa se pretpostavlja i da je bio pecaroš, te i da je možda time bio iskusniji na vodi.

Čamac nestabilan

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spašava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je za Blic da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

- Ovdje je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu lijevom obalom dok su isto riječna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa prijateljima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Jučer je vjetar jako puhao, rijetko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost - rekao je Grbić.

Kako Blic saznaje na licu mesta, svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

Izgreban i blatnjav

Uz Jedinicu za sigurnost na rijekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola.

Podsetimo, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ade Huje na kilometar od Pančevačkog mosta, sinoć oko 22:30 sati.

Mane K. (37), prema riječima očevidaca, bio je izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć.

- Isplivao je i izašao i rijeke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, vidio svjetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću - kaže očevidac.

Tri nestale osobe su Miloš Marković (37), Nenad Trivković (35) i Milan Nikolić (36).

Do nesreće je najverovatnije došlo uslijed jake košave i velikih talasa na Dunavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.