UBISTVO RANKA ESKOBARA

Marko Pjanović, dečko Azre Šabanović, slovi za čovjeka bliskog Darku Elezu

Elez je uhapšen 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj potjernici i izručen BiH radi suđenja u predmetu "Lutka"

Marko Pjanović i Azra Šabanović. MUP RS - Facebook

Nova.rs

21.3.2023

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, koji je prošle sedmice uhapšen u Bijeljini, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) u Beogradu, slovi za čovjeka bliskog kriminalcu Darku Elezu, piše Nova.rs.

Elez trenutno služi zatvorsku kaznu u Srbiji zbog organizovanog kriminala.

Pjanović, koji se dovodi u vezu s ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, dečko je Azre Šabanović, koja je uhapšena u Sarajevu zbog saučesništva u ovom ubistvu.

Više osoba privedeno

Dosad je više osoba privedeno zbog sumnje da su učestvovali u likvidaciji Eskobara, a po svemu sudeći, iza likvidacije stoje kriminalci iz BiH i Srbije, navodi Nova.rs.

Podsjećamo, Elez je uhapšen 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj potjernici i izručen BiH radi suđenja u predmetu "Lutka". Njemu je bilo oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno. Prošle godine, 10. novembra, Elez je priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu „Lutka“.

Elez je insistirao da kaznu služi u Srbiji i on je izručen Srbiji, a osuđen je zbog više teških krivičnih djela poput ubistva, pokušaja ubistva, pljačke...

Darko Elez. Screenshot

Nije poznato koja je tačno uloga

Za sada nije poznato koja je tačno bila uloga Pjanovića u ubistvu Eskobara, dok se za njegovu djevojku Azru sumnja da je ukrala automobil Golf 4 koji je predala izvršiocima ovog djela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26), koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu. Upravo Stefan Z. i Luka V. su označeni kao direktni izvršioci zločina.

Podsjetimo, ubijeni Ranko Radošević, poznat pod nadimkom Eskobar, iz Nikšića je i bio je pripadnik nikšićko-kvartaškog klana bliskog škaljarskom klanu, bavio se prodajom blindiranih automobila i više puta je spominjan na suđenjima kriminalnim grupama, a likvidiran je 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju (Beograd).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.