"AVAZ" SAZNAJE

Ko je sve dao iskaz u policiji: Na poligrafu zbog ubistva Almira Raščića

Bivši fudbaler Željezničara upucan u glavu 14. januara ispred jedne zgrade u Goraždu, preminuo deset dana kasnije

Raščić: Brutalno ubijen, ubica na slobodi. Društvene mreže

Miralem  Aščić

21.3.2023

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) aktivno, u saradnji s MUP-om KS, MUP-om BPK i Federalnom upravom policije (FUP), rade na rasvjetljavanju ubistva Almira Raščića, bivšeg fudbalera Željezničara koji je brutalno upucan u glavu 14. januara ispred jedne zgrade u Goraždu.

On je nakon ranjavanja danima bio u komi u KCUS-u, a preminuo je 23. januara. Tužilaštvo BPK sada vodi istragu o ubistvu.

Dva mjeseca

Međutim, javnost i dalje traži odgovore na pitanja gdje se krije njegov ubica i šta je motiv likvidacije. Nedavno su se navršila dva mjeseca od brutalnog ubistva koje je potreslo bh. javnost.

Podsjetimo, gnusni napad dogodio se 14. januara u pasažu zgrade u kojoj Almir Raščić živi.

U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu. Napad se desio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom.

Kako smo nedavno i objavili, SIPA, u saradnji s policijom iz Goražda i MUP-om KS, polako steže obruč oko ubice. Utvrđuje se ko su bili pomagači i gdje su tačno pobjegli te istraga itekako već daje rezultate.

Vjeruje se da će pozivi tokom noći koji su preko bazne stanice skinuti pomoći istražiteljima da ubrzo lociraju napadača.

Za sada se provjerava svaki poziv i istražitelji su, kako nam je rečeno, na dobrom tragu. Prema informacijama „Avaza“, prije desetak dana saslušano je više osoba koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Bazne stanice

Dvije osobe su bile i na poligrafskom testiranju. Radi se o dvojici Zeničana. Za sada nije poznat njihov status.

Ali ključne su bazne stanice koje će pokazati ko je kobne noći koga zvao i koristio mobitel. Federalna uprava policije završila je i vještačenja zrna te Raščićeve jakne kako bi se sklopio cijeli mozaik.

Upucan iz "tetejca" u glavu

Kako smo i objavili, Raščić je upucan iz pištolja “tetejac”.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra, koja je poslana na vještačenje FUP-u. Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.