OJT ISTOČNO SARAJEVO

Tomislav Petrović optužen da je na Palama davio policajca pa ga udario šakom u lice

Optužnicu potvrdio Osnovni sud na Sokocu

Napad na Palama. Avaz

B. C.

22.3.2023

Tomislav Petrović (35) optužen je da je napao policijskog službenika u Palama, kojeg je uhvatio rukama za vrat i počeo daviti, a zatim ga udario šakom u lice.

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Optuženi izašao iz ugostiteljskog objekta

Kako je navedeno iz Okružnog javnog tužilaštva, optuženog terete za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optužnicom se Tomislavu Petroviću stavlja na teret da je krivično djelo počinio lani 18. septembra u Palama.

Sve se, kako se navodi, desilo u ulici Serdara Janka Vukotića, nakon što je optuženi izašao iz ugostiteljskog objekta "Red & White" i počeo da viče i nepristojno se ponaša.

Uhvatio ga rukama za vrat i počeo daviti

- Prilikom intervencije policijskog službenika K.Đ., koji mu je vršeći službenu radnju u cilju sprečavanja takvog ponašanja, naredio da stane, napao je pomenutog policijskog službenika- navodi se u optužnici.


Saopćenje OJT Istočno Sarajevo. Printscreen

Navodi se da je optuženi policajca koji je intervenisao uhvatio rukama za vrat i počeo ga daviti, ali se tu nije zaustavio jer je potom i zatvorenom pesnicom udario policajca u predjelu lica.

Tom prilikom, kako se ističe, nanio mu je tjelesne povrede u vidu modrica na koži lica, sa desne strane nosa,  crvenilo i oguljotinu kože na vratu u manjem obimu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.