UBICA NA SLOBODI

Kako je Bojan Prodan, koji je pretukao povratnike Fadila i Ajšu Memišević, mučki ubio starca

Između ostalog, istražitelji su tada pronašli i drvo kojim je Vučko Sarić usmrćen

Prodan je ubio Vučka Sarića 2008. godine. Avaz

H. J. I.

25.3.2023

Policija u Višegradu uhapsila je 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja povratnika Fadila i Ajše Memišević u selu Omeragići.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, uhapšen je pod sumnjom da je u četvrtak navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

Kako je "Dnevni avaz" pisao još 2008. godine, uhapšeni Prodan je svirepo ubio komšiju Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada da bi mu ukrao penziju.

Lokva krvi

U noći sa 7. na 8. maj 2008. godine, Vučkova komšinica Jelena Kešić primijetila je da je u njegovoj kući cijelu noć bilo uključeno svjetlo pa joj je odmah bilo sumnjivo da nešto nije uredu te je u jutarnjim satima poslala sedmogodišnjeg unuka da provjeri šta se dešava.

Članak koji je "Dnevni avaz" objavio 10. maja 2008. godine. Avaz

Dječak se ubrzo vratio i u šoku kazao da je u kući zatekao starca u lokvi krvi. Komšije su odmah obavijestile policiju. Radnici Kriminalističke policije Istočno Sarajevo i Policijske stanice Višegrad izašli su na mjesto događaja te uviđajem konstatirali da su ulazna vrata na kući nasilno otvorena te da su na tijelu nastradalog vidljive povrede glave, koje su ukazivale na nasilnu smrt. Obdukcijom je utvrđeno da su povrede nanesene tupim predmetom. Istog dana oko 16 sati policajci su uhapsili tada 22-godišnjeg Bojana Prodana iz Prelova zbog sumnje da je ubio 86-godišnjaka.

Koristio drvo

U policijskom saopćenju bilo je navedeno je da su policajci tokom uviđaja u kući osumnjičenog, kao i u njenoj neposrednoj blizini, pronašli tragove koji potvrđuju da je Prodan usmrtio starca. Između ostalog, istražitelji su tada pronašli i drvo kojim je Sarić usmrćen. Tokom saslušanja u policiji Prodan je priznao da je izvršio ubistvo istaknuvši da je to učinio zbog koristoljublja. Inače, Vučko Sarić je živio sam u kućici u izbjegličkom naselju u Prelovu, a samo dan prije zločina primio je posljednju penziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.