POLICIJA TRAGA ZA NJIM

Ovo je monstrum otac koji je djevojčicu držao zaključanu u Beogradu

Po nalogu dežurnog zamjenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim Urošem Pašajlićem zbog sumnje da je izvršio krivična djela

Muškarac koji je zlostavljao djevojčicu. Printscreen

A. O.

28.3.2023

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tragaju za Urošem Pašajlićem (38) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe i kršenje porodičnih obaveza.

- Molimo građane da, ukoliko ga prepoznaju s fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju, obavijeste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630 – poručili su iz MUP-a Srbije svojim građanima.

Podsjetimo, prije četiri dana dežurni zamjenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obaviješten je od policijskih službenika da je u PS Palilula došla Ivana L. (47) koja je prijavila nasilje od nevjenčanog supruga Uroša Pašajlića (37), koji joj je nanio vidne tjelesne povrede.

Zamjenik javnog tužioca dao je nalog da policijski službenici radi hapšenja osumnjičenog oca nasilno uđu u stan, s obzirom na to da niko nije otvarao vrata.


On nije bio u stanu, ali je pronađena djevojčica starosti osam godina koja je odmah upućena na ljekarske preglede i smještena u Dom za nezbrinutu djecu, odakle je prebačena u dječiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dijete neuhranjeno i zapušteno.

Po nalogu dežurnog zamjenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim Urošem Pašajlićem zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, potom protivpravno lišenje slobode nevjenčane supruge, te da je izvršio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.