"UPLAŠILA SAM SE"

Ispovijest komšinice o ocu koji je mučio djevojčicu u Srbiji: Iz podruma je istrčao muškarac

Jutros kada sam vidjela sliku u novinama, povezala sam lik i shvatila da je to taj muškarac, rekla je Uroševa komšinica

Uroš Pašajlić nakon hapšenja. Novosti.rs

A. O. / Nova.rs

29.3.2023

Komšinica Uroša Pašajlića (38) koji je jučer uhapšen nakon što je za njim raspisana potjera zbog sumnje da je godinama držao kćerku (8) u stanu, u kadi, u užasnim i nehumanim uslovima, sumnja da se otac iz pakla krio upravo u beogradskom naselju Mirijevo i tvrdi da ga je lično vidjela sinoć.

Kako je kazala njegova komšinica za Novu.rs, kada se vraćala u zgradu u kojoj živi, neko je iz mraka istrčao i počeo da bježi ka obližnjoj prodavnici.

Bio u podrumu

- Išla sam ka ulazu, oko ponoći, kada je komšija sa psima ulazio u zgradu. Odjednom su se u ulazu popalila sva svjetla, a iz podruma je istrčao muškarac koji po opisu liči na oca kojeg policija traži. Uplašila sam se - navodi komšinica.

Kako ulaz zgrade ove žene gleda na stan u kome je otac godinam držao djevojčicu, ona kaže da se ježi pri pomisli da je svaki dan prolazila tuda, a u stanu je bilo zlostavljano dijete.

- Vidjela sam tog mršavog muškarca i prvo pomislila da je neko ko je pokušao da ukrade možda neki bicikl, ali sam onda vidjela kako pokušava da uđe u susjedni ulaz, ali pošto je bio zaključan, preskočio je zidić i otrčao niz ulicu. Jutros kada sam vidjela sliku u novinama, povezala sam lik i shvatila da je to taj muškarac - prepričava komšinica Uroša.

Brutalno je tukao

Dan nakon što je Beograđanka Ivana L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je nevjenčani suprug Uroš Pašajlić brutalno tukao, kao i da već duže vremena drži svoju kćerkicu kao roba, ova žena je u prisustvu policije dolazila ispred zgrade u Ulici Ružice Sokić, gdje je provela jedan sat , a onda je otišla.

- Ona ne živi ovdje, došla je jučer gotovo bosa i pričala s policajcima. Sjedila je na stepenicama skoro sat, a onda je otišla - navode stanari zgrade.

Podsjetimo, djevojčica (8) koju je Pašajlić do prije tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija.

MUP je jučer objavio fotografiju Uroša Pašajlića za kojim se intenzivno tragalo. On se sumnjiči da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza.


- Molimo građane ukoliko ga prepoznaju sa fotografije ili imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju obaveste policiju na broj telefona 192 ili 011/2751-630 - apelovali su ranije iz MUP-a Srbije.

Jučer u popodnevnim satima Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopćilo je da su Pašajliću stavljene lisice na ruke.

- Po nalogu dežurnog zamjenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 sati osumnjičeni U.P., za kojim je raspisana potraga jos od 24. marta - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.