TIJELO NIKAD NIJE NAĐENO

Brajan Volš zvanično optužen za ubistvo svoje supruge

Ako bude osuđen, Volš bi mogao da bude osuđen na kaznu doživotne robije

Brajan Volš. Twitter

A. O.

31.3.2023

Brajan Volš, muž nestale Srbijanke Ane Volš zvanično je optužen za ubistvo svoje supruge, saopćili su kasno sinoć tužioci u ovom slučaju, javljaju američki mediji.

Velika porota okruga Norfolk i zvanično je optužila Volša za ubistvo prvog stepena, ometanje istrage i nekoliko drugih optužbi, saopćila je kancelarija Javnog tužioca okruga Norfolk.

Doživotna robija

Ako bude osuđen, Volš bi mogao da bude osuđen na kaznu doživotne robije.

On je ranije izjavio da nije kriv, pred Sudom Okruga Kvinsi, na kojem je u januaru bio optužen za ubistvo, ali zvanična optužnica je sada pomjerena u Viši sud u Norfolku, gdje će se suđenje premestiti u nekoliko narednih sedmica, piše Boston Herald.

Podsjetimo, Volš (48) je optužen za ubistvo svoje 39-godišnje supruge Ane, koja je inače rođena u Beogradu. Ana je 1. januara nestala iz svog doma u Kohasetu, u kojem je živjela sa Brajanom i troje djece.

Raskomadao tijelo

Tužioci tvrde da je Brajan ubio i zatim raskomadao tijelo nesretne žene u njihovom podrumu, a zatim ostatke potrpao u vreće i bacio ih u kontejnere, da bi ih kasnije spalile komunalne službe.

On je optužen za ubistvo sredinom januara, a pre toga je već bio u pritvoru, na osnovu optužbi za ometanje policijske istrage nestanka supruge.

Tužioci tvrde da je Volš na Googleu pretraživao kako da isječe i otarasi se tijela 1. januara i narednih dana.

Tijelo Ane Volš nikada nije pronađeno.

Tužioci su došli u posjed snimaka sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako čovjek nalik Volšu baca nešto nalik na pune vreće za smeće u kontejnere u blizini stambenog kompleksa u blizini Kohaseta.

Lociranje vreća

Policija je pokušala da locira te vreće, ali one su tada već bile odnijete i spaljene, saopćili su tužioci.

Volš je prethodno rekao policiji da je Anu posljednji put video rano ujutru 1. januara, tvrdeći da je tada otišla zbog "hitnog poziva sa posla".


Brajan i Ana. Facebook

Anin poslodavac iz Vašingtona, gdje je radila, je prijavio da je Ana nestala 4. januara.

Volšov advokat je u januaru rekao da "namjerava da dobije ovaj slučaj".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.