NAKON NAPADA NA SINA

Arduana Pribinja za "Avaz": Mog Haruna su udarali metalnom šipkom, a njegov drug je zadobio prijelom kosti lica

Oni ne poznaju dečke koji su ih napali i osjećaju se loše, jer su se stvarno radovali odlasku u Crnu Goru, kaže Pribinja

Pribinja: Dječaci su napadnuti bez razloga. Instagram

16.4.2023

Dvojica mladih sportista AK Sarajevo napadnuti su sinoć u Crnoj Gori, u Baru, a jedan od njih je sin novinarke Al Jazeere Arduane Pribinje i pjevača Al Dina.

- Nemamo nikakav komentar. Ja sam upravo razgovarala sa predsjednikom Opštine Bar, koji je zvao da se ispriča zbog incidenta, zbog kojeg kako kaže duboko žali i potrudit će se sa svoje strane da učini sve, da huligani budu kažnjeni. Kaže da su u pitanju povratnici u krivično djelo – rekla je Pribinja za portal „Avaza“.

Ona je putem Twittera napisala informaciju da je riječ o pet huligana koji su ovo učinili.


Objava Arduane na Twitteru. Printscreen

Napadnuti bez povoda

- Nikog mi ne teretimo bilo kakvim predumišljajem, samo prenosimo ono što se desilo. Dakle, djeca su napadnuta bez ikakvog povoda i razloga. Oni ne znaju što su napadnuti. Oni ne poznaju dečke koji su ih napali i osjećaju se loše, jer su se stvarno radovali odlasku u Crnu Goru – kaže Arduana.

Dodala je kako djeca vole sportske pripreme i Crnogorce, Crnu Goru, jer između ostalog imaju i dosta prijatelja tamo.

- To je za njih bilo kao i mali odmor, tako da se sve ovo na nekakav ružan način završilo i vidim da sa svih strana stižu te reakcije i žao mi je što se to desilo u ovim okolnostima u kojima se desilo – kazala je Pribinja.

Prijavljen slučaj policiji 

Istakla je da je ovaj nemili događaj prijavila policiji, nakon čega je policija odmah intervenirala i priveli su huligane.

- Naša djeca su dala iskaze. Haruna su napali metalnom šipkom. To je ona specijalka koja se može produžiti. U pitanju su nekakva djeca koja su očito tražila belaja, dok nose sa sobom te „spece“. Jedan od njih je punoljetan od tih koji su ih napali, a naša obojica dječaka su maloljetna. Harunu je 17. Njegov drug je još mlađi od njega i on je loše prošao. Smrskano mu je lice i na nekoliko dijelova ima prijelome kosti lica. Hitno je prebačen u Sarajevo. Sad čekamo informaciju da li treba na operaciju. On je jako loše prošao. Harun je pao na zemlju. Prvim udarcem su ga srušili na zemlju i on je štitio glavu rukama, pa je manje-više puno bolje prošao nego njegov drug – zaključila je Arduana Pribinja za portal „Avaza“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.